Kennisbank: Apache
Apache 2.0 - Aanmaken CSR
Geplaatst door Ron Randasche op 21 February 2008 12:00 PM

Het aanmaken van een SSL Certificate Signing Request (CSR) met Apache 2.0

Om een private key of CSR met Apache 2 aan te maken, gaat u allereerst naar de directory /etc/httpd/conf/, waar een makefile aanwezig is om certificaten op een eenvoudige manier aan te maken. Met behulp van het commando make krijgt u een overzicht van de mogelijke opties.

Allereerst dient u een private key aan te maken. Bewaar deze private key goed!
[root@server conf]# make sslcertificaat.key
Generating RSA private key, 2048 bit long modulus
Enter pass phrase: uw_wachtwoord
Verifying - Enter pass phrase: uw_wachtwoord

Vervolgens maakt u een CSR aan die u nodig heeft voor de aanvraag.
[root@server root]# cd /etc/httpd/conf/
[root@server conf]# make sslcertificaat.csr

Enter pass phrase for sslcertificaat.key: Uw wachtwoord

Country Name (2 letter code) [GB]: NL
State or Province Name (full name) [Berkshire]: De provincie (voluit)
Locality Name (eg, city) [Newbury]: Woonplaats
Organization Name (eg, company) [My Company Ltd]: Bedrijfsnaam
Organizational Unit Name (eg, section) []: Uw afdeling (optioneel)
Common Name (eg, your name or your server's hostname) []: Uw domeinnaam (zonder https://)
Email Address []: Uw e-mail adres

A challenge password []: Uw wachtwoord
An optional company name []: Extra bedrijfsnaam (optioneel)

[root@server conf]# cat uw_domeinnaam.csr

De CSR die u op uw scherm ziet is nodig voor de aanvraag van het certificaat.

(335 stem(men))