Telefoonboek op DECT telefoons
Geplaatst door Ron Randasche op 18 September 2011 12:54 PM

Alle vaste SNOM toestellen kunnen gebruik maken van een gemeenschappelijk adresboek. De DECT sets hebben allemaal hun eigen adresboek.

Voor het plaatsen van de telefoonlijst in de DECT toestellen volgt hieronder een instructie. We gaan ervan uit dat u beschikt over een Gigaset N510 pro basisstation:

1. Installeer (eenmalig) het programma VCARD-convertor.
Je kunt dit hier downloaden:
http://www.SperrySoftware.com/Outlook/Downloads.asp#VCardConverter
(even zoeken naar Vcard Converter)
Dit programma dien je ook op de betreffende site te bestellen en kost $ 24.95.

2. Onderhoudt deze verkorte kieslijst in Outlook in een map met contactpersonen. (je kunt hier een aparte map met contactpersonen voor aanmaken)

3. In Outlook staat nu een functie export to Vcard. Voer deze uit. Kies voor de Optie: Export as VCard 2.1 instead op 3.0.

4. Je hebt nu een bestand contacts.vcf. Dit bestand moet nu naar alle handsets gedistribueerd worden.

5. Dit gaat via het webinterface van de Siemens basisstations:

6. Neem een DECT toestel. Kies menu -> instellingen -> Systeem -> lokaal netwerk en noteer het IP adres. Doe dit voor alle basisstations.

7. Ga via de internet-exporer naar 1 van de IP adressen. Je komt nu in het inlogscherm van de basisset. Voer de systeem-pin (standaard 0000) in.

8. Ga naar de tab instellingen, menu Telefoonboekoverdracht.

9. Selecteer een toestel en kies map wissen. (anders komt alles er dubbel in te staan)

10. Ga naar bladeren en selecteer het in punt 4 gemaakt bestand contacts.vcf (LET OP: er lijkt niets te gebeuren, het veld blijft leeg, maar dit is normaal.

11. Klik dan op versturen. Het vcf bestand wordt naar de telefoon gestuurd.

12. Herhaal punt 9-11 voor alle telefoons op het basisstation.

13. Herhaal punt 7-12 voor alle basisstations.

Een alternatief voor punt 1 tot 3 is om de contactpersonen op 1 DECT set handmatig in te voeren.

En daarna via het webinterface (zie punt 6-8) deze telefoon te selecteren en de contactpersonen opslaan als bestand. Dit kan dan worden gebruikt voor de verdere distributie vanaf punt 4.

(840 stem(men))