Wachtwoorden wijzigen in Plesk 9
Geplaatst door Ron Randasche op 24 February 2012 01:04 PM
Recent (22-02-2012) is een beveiligingslek ontdekt in het door ons gebruikte hosting control panel: Plesk. Dit lek hebben wij inmiddels gerepareerd.
Het is voor ons echter niet mogelijk om te controleren of er daadwerkelijk misbruik is gemaakt van dit lek op onze servers.
Voor de zekerheid adviseren wij u om uw wachtwoorden te wijzigen van alle onderdelen binnen uw hostingpakket.
Hieronder staat uitgelegd hoe u dit kunt doen.

Inloggen in Plesk:
Ga hiervoor naar http://domeinnaam.extensie/siteadmin.
Vervang hierbij "domeinnaam.extensie" door uw domeinnaam. Bijvoorbeeld: http://divinet.nl/siteadmin

De login gegevens hiervoor zouden bij u bekend moeten zijn. Ze zijn naar u gemaild bij de bestelling van uw hostingpakket.
Indien u deze gegevens niet meer heeft kunt u deze opvragen via het klantpaneel: https://klant.divinet.nl/clientarea.php .
Indien ook deze logingegevens u niet meer bekend zijn kun u klikken op: Wachtwoord vergeten.

Wachtwoord wijzigen van uw Plesk control panel
1. Wanneer u bent ingelogd in Plesk gaat u naar Account > Change Password.
2. Hier kunt u uw wachtwoord aanpassen.
3. Vul achter New password een nieuw wachtwoord in en vul deze nogmaals in bij Confirm password.
4. Klik vervolgens onderaan op OK om het nieuwe wachtwoord op te slaan.
5. U komt vanzelf weer in het hoofdmenu terecht.

Wachtwoord wijzigen van uw Domain Administrator
1. Wanneer u bent ingelogd in Plesk selecteert u een domein.
2. Ga nu naar Domain Administrator Acces.
3. Als '
Allow domain administrator access' niet is aangevinkt hoeft u dit wachtwoord niet aan te passen.
4. Als
'Allow domain administrator access' wel is aangevinkt kunt u uw wachtwoord aanpassen.
3. Vul achter New password een nieuw wachtwoord in en vul deze nogmaals in bij Confirm password.
4. Klik vervolgens onderaan op OK om het nieuwe wachtwoord op te slaan.
5. U komt vanzelf weer in het hoofdmenu terecht.

Wachtwoord wijzigen van uw FTP account
1. Wanneer u bent ingelogd in Plesk gaat u naar Web Hosting Settings.
2. Hier kunt u uw wachtwoord aanpassen.
3. Vul achter New FTP password een nieuw wachtwoord in en vul deze nogmaals in bij Confirm password.
4. Klik vervolgens onderaan op OK om het nieuwe wachtwoord op te slaan.
5. U komt vanzelf weer in het hoofdmenu terecht.

Wachtwoord wijzigen van uw database
1. Wanneer u bent ingelogd in Plesk gaat u naar Databases.
2. Klik vervolgens op de naam van uw database.
3. Klik vervolgens op de naam van de gebruiker.
4. Hier kunt u uw wachtwoord aanpassen.
5. Vul achter New password een nieuw wachtwoord in en vul deze nogmaals in bij Confirm password.
6. Klik vervolgens op OK om het nieuwe wachtwoord op te slaan.
7. Doe dit voor al uw database gebruikers.
8. Klik vervolgens aan de linkerkant van uw scherm op Home om weer naar het hoofdmenu te gaan.
9. Volg bovenstaande stappen opnieuw wanneer u van meerdere databases gebruik maakt.

Tip: Denk er ook aan om de database connection string in uw website aan te passen. Dit staat bijna altijd in de config.ini vermeld maar dit is niet standaard het geval.

Wachtwoord wijzigen van uw mailboxen
1. Wanneer u bent ingelogd in Plesk gaat u naar Mail Accounts.
2. Klik vervolgens op een e-mailadres.
3. Klik vervolgens onder Tools op Preferences.
4. Hier kunt u uw wachtwoord aanpassen.
5. Vul achter New password een nieuw wachtwoord in en vul deze nogmaals in bij Confirm password.
6. Klik vervolgens op OK om het nieuwe wachtwoord op te slaan.
7. Klik aan de rechterkant op Up Level om weer terug te keren naar het overzicht van uw e-mailadressen.
8. Doe dit voor al uw e-mailadressen.
9. Klik vervolgens aan de linkerkant van uw scherm op Home om weer naar het hoofdmenu te gaan.
(762 stem(men))