Overzicht mSSL clients
Geplaatst door Ron Randasche op 16 November 2015 01:36 PM

In dit item kunt u de Cisco AnyConnect VPN client, voor gebruik in combinatie met de divinet.nl mSSL dienst, downloaden.

Het gaat hier om software die kan worden geïnstalleerd op systemen van eindgebruikers zonder dat deze eindgebruikers hun mSSL gateway pagina (zoals klantnaam.mssl.routit.net) hoeven te bezoeken om de installatie te initiëren. Deze methode wordt ook wel “standalone” of “pre-deployment” installatie genoemd.

Houdt u er rekening mee dat er aanvullende security rechten (b.v. Administrator op Windows systemen) op een systeem vereist kunnen zijn om de installatie succesvol te kunnen voltooien.

Vanaf 2-11-2015 zal de software automatisch worden geïnstalleerd op systemen van eindgebruikers wanneer zij hun mSSL gateway pagina bezoeken. Oudere versies worden automatisch verwijderd en zullen niet langer worden ondersteund. Deze methode wordt ook wel “web-deployment” installatie genoemd en wordt standaard toegepast wanneer eindgebruikers de mSSL gateway pagina bezoeken. In sommige gevallen, wanneer er strenge security policies worden toegepast op eindgebruiker systemen, kan deze methode mislukken. Voor deze specifieke gevallen adviseren wij u vóór 2-11-2015 de “pre-deployment” methode te gebruiken om deze systemen te voorzien van de software.

Windows (tot en met versie 10.x)
AnyConnect Secure Mobility Client v3.x

Mac OS (tot en met OSX 10.10)
AnyConnect Secure Mobility Client v3.x

Zie ook de software release notes:
http://www.cisco.com/en/US/docs/security/vpn_client/anyconnect/anyconnect31/release/notes/anyconnect31rn.html

Bijlagen

anyconnect-win-3.1.11004-pre-deploy-k9.msi.zip (4.46 MB)
 anyconnect-macosx-i386-3.1.11004-k9.dmg.zip (9.09 MB)