Quota exceeding warning / Mailbox vol
Geplaatst door Ron Randasche op 20 December 2006 08:09 AM

Het kan voorkomen dat u van ons e-mail systeem de volgende melding krijgt:

Warning!
Your mailbox quota was exceeded. All messages to your address will be rejected.
Please, free space in the mailbox or contact server administrator.
This message is automatically generated, please do not reply to it.

Dit gebeurt in de volgende gevallen:
- iemand stuurt u een mail die niet meer erbij past in uw mailbox. Maak dan de mailbox leeg en verzoek de afzender (indien mogelijk) het e-mail nogmaals te versturen.
- iemand probeert u een e-mail te sturen die te groot is voor uw mailbox. Er dient er rekening mee te houden dat een e-mail tijdens verzenden ongeveer 50% groter is dan in werkelijkheid. U heeft 25 Mb ruimte in een divinet.nl mailbox.

Vaak staat er een instelling in uw e-mail programma, waarin u bepaalt dat er een kopie van de mail op de server moet worden achtergelaten, zodra u de mail ophaalt. Hierdoor loopt de mailbox vol.

Zoek in uw e-mail programma naar deze instelling en verkort het aantal dagen of schakel deze functie volledig uit.

In Outlook 2010/2013:

- Bestand
- Account instellingen
- Account instellingen
- Wijzigen
- Meer instellingen
- Geavanceerd
- Schakel het vinkje uit bij "een kopie van de berichten op de server achterlaten"

(573 stem(men))