Kennisbank: IIS 7.0
Microsoft IIS 7.0 - Aanmaken CSR
Geplaatst door Ron Randasche op 15 February 2008 05:11 PM

Het aanmaken van een CSR met Microsoft IIS 7.0

• Kies Start, ga naar Administrative Tools en ga daarna naar IIS-  Manager.
  • In de IIS Manager, kies uw servernaam.
  • In het Features veld (het middelste veld), dubbelklik op de Server Certificates optie onder het Security kopje.

• Open de Properties pagina voor de site die u wenst te beveiligen.
  • U zult merken dan er reeds twee default certificaten zijn geinstalleerd op deze server. Om het proces te beginnen voor een nieuw certificaat, vanuit het Actions venster, kies de Create Certificate Request optie, zoals hieronder weergegeven.

• Klik op de Server Certificate knop om met het proces te beginnen.
  • Het eerste scherm van de wizard vraagt om details betreffende de nieuwe site. De Common Name moet overeenkomen met de FQDN (exacte domeinnaam) voor de site. Geef tevens de rest van de informatie voor de site op:

- Organization = Bedrijfsnaam

- Organizational Unit = Afdeling

- City/locality = Plaatsnaam

- State/Provincie = Provincie (voluit geschreven)

- Country/region = Geldige landcode

•  Klik op Next om verder te gaan.
  •  Het volgende scherm van de wizard vraagt u om Cryptography opties. De default; Microsoft RSA SChannel Cryptography Provider is prima. Selecteer een Bit Length van 2048 bits.

• Klik op  Next om verder te gaan.
  • Geef een bestandsnaam op waar u de CSR wilt opslaan. U heeft dit bestand nodig in de volgende stap, dus zorg ervoor dat u weet waar u dit bestand kunt vinden.

• Sla de CSR op.
  • Het certificaat zou er ongeveer als volgt uit moeten zien:

-----BEGIN NEW CERTIFICATE REQUEST-----
MIIDdDCCAt0CAQAwgYExCzAJBgNVBAYTAlVTMREwDwYDVQQIDAhNaXNzb3VyaTEP
MA0GA1UEBwwGRnVsdG9uMRwwGgYDVQQKDBNXZXN0bWluc3RlciBDb2xsZWdlMQsw

...

ax1eQoOeKGAGUu8yi6s93qaizGAEfQ49W3uSB0VoSg9IYbCXOefEauA2uApDt9ve
3zxQMwtCDFdDbbKCN9gKalJkEGzqXrx9
-----END NEW CERTIFICATE REQUEST-----

(298 stem(men))