Kennisbank: IIS 7.0
Microsoft IIS 7.0 - Installatie certificaat
Geplaatst door Ron Randasche op 15 February 2008 05:16 PM

Installatie van uw certificaat in Microsoft IIS 7.0

Zorg ervoor dat uw Webserver toegang heeft tot de certificaat bestanden.

• Kies Start, ga naar Administrative Tools en ga naar de IIS Manager.
  • In de IIS Manager kies de Servernaam.
  • In het Features veld (het middelste veld), dubbelklik op de Server Certificates optie onder het Security kopje.
  • Om het proces van de aanvraag van een nieuw certificaat te voltooien, vanuit het Actions veld, kies de Complete Certificate Request optie.
  • Het Complete Certificate Request venster wordt geopend en vraagt u om de locatie waar het certificaatbestand is gelokaliseerd. Geef deze locatie op en geef tevens aan welke 'Friendly Name' u voor het certificaat wenst te gebruiken.

• Klik op OK. Het certificaat is nu geinstalleerd en klaar om te worden toegewezen aan een Website.

Afronden Installatie in IIS 7.0

Nu het certificaat geinstalleerd is, is het tijd om deze in te schakelen. In IIS 7.0 moet u het HTTPS protocol binden aan een Website en daarna een geinstalleerd certificaat toewijzen dat gebruikt moet worden om de Website te beveiligen. Volg de volgende stappen:

• Kies Start, ga naar Administrative Tools, en ga daarnaa naar IIS Manager.
  • In de IIS Manager, blader naar uw servernaam, ga naar Sites en daarna naar Uw SSL-gebaseerde site. U moet mogelijk een nieuwe site creeeren.

• Vanuit het Actions veld, kies Bindings. Dit opent het Site Bindings venster.

• In het Site Bindings venster, kies Add. Dit opent het Add Site Binding venster.
  • Vanuit het Site Bindings venster, geef het binding type op (HTTP of HTTPS, maar geef voor certificaten HTTPS op), het IP adres dat zal worden gebruikt voor deze site, en de poort die zal worden gebruikt voor SSL.
  • Kies het SSL certificaat dat u wilt gebruikt om de site te beveiligen. Gebruik de Browse knop om het juiste certificaat te lokaliseren.
  • Klik op de OK knop.

• Het certificaat is nu geinstalleerd!
(276 stem(men))