RSS feed
Nieuws
Nov
6
Belangrijke wijzigingen Hosted Exchange en Advanced Webmail
Geplaatst door Ron Randasche op 06 November 2015 09:57 AM

Two-Factor Authenticatie voor Administrators

Sinds 8 Oktober 2015 is two-factor authenticatie beschikbaar gemaakt voor alle Control Panel administrators.

Two-factor authenticatie voegt een extra beveiliging laag toe aan uw account door het vereisen van uw wachtwoord tezamen met een code van een tweede device.

Alle administrators kunnen two-factor authenticatie inschakelen op hun eigen admin account door het volgende te doen:

1) Door te klikken op de 'Enable Two-Factor Auth' link, welke gevonden kan worden in de dropdown bovenaan in het Control Panel.

2) Door de stappen die nu op het scherm worden weergegeven te volgen om de functie in te schakelen. 

Super admins hebben de mogelijkheid om van andere administrators te eisen dat two-factor authenticatie op hun account ingesteld dient te worden. Dit kan gedaan worden op de admin detail pagina in het Control Panel.  Wanneer two-factor authenticatie vereist is, zal een admin bij het inloggen verzocht worden two-factor authenticatie in te stellen alvorens ze het Control Panel kunnen gebruiken.

Wij raden u ten zeerste aan two-factor authenticatie op uw admin accounts in te schakelen.

 

Wijzigingen E-mail wachtwoorden

Een belangrijk onderdeel van onze ondersteuning aan u bestaat uit het beveiligen van uw gegevens tegen de ‘bad guys’. Uit onze analyse is gebleken dat hackers favoriete manier om onbevoegde toegang te krijgen tot e-mailaccounts is door te profiteren van zwakke wachtwoorden. Om deze reden zullen we de vereisten, die gesteld worden aan de sterkte van uw wachtwoord, gaan wijzigen.

Op 6 Januari 2016 zullen het Control Panel en de Webmail interfaces beginnen met het afdwingen van de nieuwe regels bij het instellen of wijzigen van een wachtwoord.

Het nieuwe wachtwoord dient te voldoen aan de volgende vereisten voor een sterk wachtwoord:

  • Dient minimaal 8 karakters lang te zijn
  • Dient tenminste 3 van onderstaande te bevatten:
    • een HOOFDLETTER
    • een kleine letter
    • nummer
    • speciaal karakter of een spatie

Deze wijziging zal geen bestaande gebruikers dwingen om hun wachtwoord te veranderen, ongeacht de sterkte van dat wachtwoord.

Wij adviseren u echter periodiek uw e-mail wachtwoorden te wijzigen.

 

Webmail Privacy Functie

We zullen zeer binnenkort een nieuwe functie in uw Webmail vrijgeven om de privacy te verbeteren voor Webmail gebruikers. Wanneer een klant een e-mail ontvangt met links naar extern gehoste afbeeldingen, worden deze beelden niet direct weergegeven. In plaats daarvan zal een balk worden weergegeven bovenaan de email om aan te geven dat deze afbeeldingen worden geblokkeerd. De gebruiker kan op "Afbeeldingen weergeven" of "Toon altijd afbeeldingen voor deze afzender" klikken om de afbeeldingen weer te geven.

Dit is belangrijk omdat u als gebruiker zich wellicht niet realiseert dat zelfs wanneer u een e-mail verwijdert zonder te reageren, er nog steeds informatie aan derden verstuurd kan worden. Sommige berichten bevatten links naar afbeeldingen gehost op een aparte server, los van hun e-mail. Om een ​​van deze afbeeldingen weer te geven, doet uw e-mail cliënt een verzoek aan de afbeeldingen server. Deze aanvraag omvat uw IP-adres, browserversie, en een willekeurige cookie die de afbeeldingen server heeft ingesteld. Samengevat betekent dit dat de server deze informatie kan gebruiken om uw online gedrag te volgen. Dit is niet ongebruikelijk, maar wij zijn van mening dat de gebruikers zelf een keuze moeten hebben wie informatie over hun verzamelt. Daarom hebben we de bescherming tegen externe tracking van afbeeldingen in uw Webmail geïmplementeerd.


Meer lezen »Apr
29
Nieuwe demonstratie video's Plesk 12 beschikbaar
Geplaatst door Ron Randasche op 29 April 2015 03:13 PM

Indien u een hosting abonnement heeft bij divinet.nl heeft u vast al eens kennis gemaakt met ons Plesk beheer panel.
Deze interface maakt het voor u eenvoudig om zelf diverse instellingen en e-mail adressen aan te maken en in te stellen.

Hoewel Plesk vrij eenvoudig is, zitten er misschien toch nog wat onderdelen bij waar u graag wat meer over zou willen weten. Via onze nieuwe demonstratievideo's kunt u nu nog meer halen uit uw divinet.nl hosting abonnement.

Binnenkort gaan wij onze Plesk 9.x servers vervangen door servers met Plesk v12.
Hier kunt u alvast de instructies bekijken hoe u alles zelf kunt beheren met Plesk v12.

Deze video's zijn bereikbaar via:

http://support.divinet.nl/index.php?/Knowledgebase/Article/View/219/0/Plesk-9-/-Plesk-12-Instructies


Meer lezen »Apr
13
Hosted Exchange 2013 (100Gb)
Geplaatst door Ron Randasche op 13 April 2015 03:01 PM

Ons Hosted Exchange platform is uitgebreid met Exchange 2013. Standaard leveren we bij Hosted Exchange 2013 nu mailboxen met een grootte van maar liefst 100 Gb.

Bestaande klanten kunnen worden omgezet naar het nieuwe platform. U ontvangt daar dan tijdig bericht over, want er zullen een paar aanpassingen in uw PC's, tablets of telefoons gemaakt moeten worden.


Meer lezen »Apr
8
Security Alert: Veel WordPress-installaties vatbaar voor xss-kwetsbaarheid.
Geplaatst door Ron Randasche op 08 April 2015 03:01 PM

WordPress is een populair cms dat websitebeheerders wereldwijd gebruiken. Er duiken geregeld kwetsbaarheden op in het systeem, vaak ook het gevolg van plugins die niet helemaal waterdicht blijken.

Een beveiligingsbedrijf heeft onlangs tijdens een routinecontrole een xss-kwetsbaarheid gevonden in WordPress. Door het lek kunnen kwaadwillenden malafide code injecteren en uitvoeren. In potentie zijn ruim een miljoen actieve installaties vatbaar.

Op tweakers.net vindt u het volledige artikel.
http://tweakers.net/nieuws/102331/ruim-miljoen-wordpress-installaties-vatbaar-voor-xss-kwetsbaarheid-plugin.html


Indien u gebruik maakt van WordPress adviseren wij u om te controleren of u deze plugin gebruikt en indien nodig deze te updaten. Indien u dit zelf niet kunt, kunt u dit vragen aan de ontwikkelaar van uw website.

Zowieso is het van het grootste belang om alle gebruikte systemen (o.a. Joomla, Drupal, WordPress) regelmatig bij te werken naar de laatste versies om misbruik van kwetsbaarheden te voorkomen.


Meer lezen »Mar
1
Nieuwe Algemene Voorwaarden divinet.nl 01-03-2012
Geplaatst door Ron Randasche op 01 March 2012 02:01 PM

De Algemene Voorwaarden van divinet.nl worden gewijzigd. De nieuwe Algemene Voorwaarden treden in werking op 1 maart 2012. Voor bestaande klanten gelden de nieuwe Algemene Voorwaarden vanaf 1 april 2012.

Deze wijziging is nodig vanwege de ontwikkelingen in de regelgeving op het gebied van internetgerelateerde diensten en i.v.m de wet van dam. De nieuwe Algemene Voorwaarden zijn opgesteld door de vereniging ISPConnect Nederland.


De nieuwe Algemene Voorwaarden vindt u op onze website: www.divinet.nl


Meer lezen »Sep
22
Lancering divinet KPN WoK
Geplaatst door Ron Randasche op 22 September 2011 03:01 PM
Eerder dit jaar introduceerde divinet.nl samen met BBned de SDSL.bis dienst.

Nu introduceert divinet.nl samen met KPN de WoK dienst (WEAS over Koper). De diensten zijn technisch zeer vergelijkbaar. In de gebieden waar beiden leverbaar zijn kunt u nu de onderliggende Telco van uw voorkeur kiezen.

Met de WoK dienst krijgt u meer landelijke beschikbaarheid en kunt u genieten van scherpe tarieven.

Wat is WoK?

WoK is de nieuwe dienst van KPN. Met WoK is het mogelijk om, over koper, symmetrische snelheden tot 20Mb te realiseren. Ideaal te gebruiken wanneer er op de klantlocatie geen glasvezel beschikbaar is.

WoK maakt gebruik van één of meerdere koperparen vanaf de wijkcentrale tot aan de klant locatie. De uiteindelijke snelheid is afhankelijk van het aantal koperparen, de kwaliteit van het koper en de afstand tot de wijkcentrale.

Wanneer WoK?

Wanneer u behoefte heeft aan meer bandbreedte of een snellere verbinding maar glasvezel is op uw locatie nog niet beschikbaar. WoK kan dan een uitstekend alternatief bieden.

Klik hier voor meer informatie en tarieven.


Meer lezen »