Security Levels
Geplaatst door Ron Randasche, Laatst aangepast door Ron Randasche op 19 April 2018 11:05 AM
Met ingang van 07 mei 2018 introduceert divinet.nl een aanpassing aan het poort 25 beleid. Met deze aanpassing kan je voor elke verbinding kiezen uit 4 securitylevels. Daarmee bepaal je zelf of je de beveiliging van je dienst via divinet.nl instelt of in combinatie met je eigen securitymaatregelen.

Het betekent dat diverse binnenkomende poorten standaard geblokkeerd zullen worden.
Normaal gesproken zul je hier niets van merken.
Als je echter een eigen mailserver gebruikt binnen deze verbinding wordt poort 25 (voor de inkomende mail) vanaf dan standaard geblokkeerd.

Geef ons aub voor 07 mei 2018 aan als je een ander security level wenst:

poort25

De volgende poorten vallen onder ** overige poorten:

• 19 udp chargen (chargen)
  • 23 tcp (Telnet)
  • 53 tcp, udp (DNS eigen server)
  • 123 udp (Network Time Protocol)
  • 135 tcp, udp (Microsoft rpc filesharing)
  • 137 tcp, udp (Netbios name service)
  • 139 tcp, udp (netbios name service)
  • 445 tcp, udp (Microsoft servers)
  • 1080 tcp (socks)
  • 1433 tcp (ms sql monitor)
  • 1434 udp (ms sql monitor)
  • 1900 udp (ssdp, upnp)
  • 5353 udp (multicast DNS)
Als je geen keuze maakt, kiest divinet.nl level 1 voor publieke verbindingen, en level 0 voor verbindingen binnen het IP-VPN.

Je kunt je keuze kenbaar maken via een email naar: support@divinet.nl
Geef daarbij de postcode en huisnummer op van de verbinding.