Kennisbank: SSL Certificaten > IIS
Microsoft IIS - Aanmaken CSR
Geplaatst door Ron Randasche, Laatst aangepast door op 15 February 2008 03:05 PM

Het aanmaken van een IIS SSL Certificate Signing Request (CSR) met Microsoft IIS 5.x / 6.x

Een CSR is een bestand wat uw IIS SSL certificaat applicatie informatie bevat, inclusief uw Public Key. Maak uw CSR aan en knip en plak vervolgens de CSR in het bestel formulier.

Het aanmaken van de keys en het Certificate Signing Request:

• Selecteer Administrative Tools
  • Start Internet Services Manager
  • Open het properties window voor de website waar de CSR voor is. U kunt dit doen door rechts te klikken op de Default Website en Properties van het menu te selecteren
  • Klik op het Directory Security tabblad
  • Klik op Server Certificate. De volgende Wizard komt tevoorschijn:
  • Klik op Create a new certificate en klik op Next.
  • Selecteer Prepare the request en klik op Next.
  • Geef een naam op voor het certificaat, deze moet makkelijk te herkennen zijn indien u met meerdere domeinen werkt. Deze naam is alleen voor uw archief.
  • Selecteer een 2048 bit key. Klik op Next.
  • Vul de velden Organisation en Organisation Unit in, deze zijn respectievelijk uw bedrijfsnaam en afdelingsnaam. Klik op Next.
  • In het Common Name veld behoort het Fully Qualified Domain Name (FQDN) te staan of het web adres waar u van plan bent het IIS SSL Certificaat te gebruiken. Bijvoorbeeld, een Certificaat uitgegeven voor divinet.nl is niet geldig voor webmail.divinet.nl. Als het webadres voor SSL gebruik webmail.divinet.nl is, let er dan op dat de Common Name in de CSR ook webmail.divinet.nl is.
  • Klik op Next.
  • Vul het veld country, state en city. Klik Next.
  • Geef een bestandsnaam en locatie op om uw CSR op te slaan. U heeft deze CSR nodig om uw Certificaat aan te vragen. Klik op Next.
  • Controleer de gegevens die u heeft ingevoerd. Indien u een fout heeft gemaakt, klik dan op Back en wijzig de gegevens. Controleer nogmaals de domeinnaam waarop u het CSR heeft aangemaakt. Uw IIS SSL Certificaat zal alleen werken op deze domeinnaam. Klik Next als de gegevens allemaal correct zijn.
  • Let er op dat bij het bestellen van het SSL Certificaat u het gehele CSR in het daarvoor bedoelde veld opgeeft. Dit is inclusief
    -----BEGIN CERTIFICATE REQUEST-----to-----END CERTIFICATE REQUEST-----
  • Klik Next
  • Bevestig uw gegevens in het bestelformulier
  • Klaar

Wij raden u aan om uw wachtwoord ergens te bewaren en een backup van uw key te maken, omdat deze alleen door u bekend is. Als u deze verliest kunnen wij niet helpen! Een diskette of ander verwijderbaar medium wordt aangeraden voor uw backup bestanden.

(387 stem(men))