Nieuws
Belangrijke wijzigingen Hosted Exchange en Advanced Webmail
Geplaatst door Ron Randasche op 06 November 2015 09:57 AM

Two-Factor Authenticatie voor Administrators

Sinds 8 Oktober 2015 is two-factor authenticatie beschikbaar gemaakt voor alle Control Panel administrators.

Two-factor authenticatie voegt een extra beveiliging laag toe aan uw account door het vereisen van uw wachtwoord tezamen met een code van een tweede device.

Alle administrators kunnen two-factor authenticatie inschakelen op hun eigen admin account door het volgende te doen:

1) Door te klikken op de 'Enable Two-Factor Auth' link, welke gevonden kan worden in de dropdown bovenaan in het Control Panel.

2) Door de stappen die nu op het scherm worden weergegeven te volgen om de functie in te schakelen. 

Super admins hebben de mogelijkheid om van andere administrators te eisen dat two-factor authenticatie op hun account ingesteld dient te worden. Dit kan gedaan worden op de admin detail pagina in het Control Panel.  Wanneer two-factor authenticatie vereist is, zal een admin bij het inloggen verzocht worden two-factor authenticatie in te stellen alvorens ze het Control Panel kunnen gebruiken.

Wij raden u ten zeerste aan two-factor authenticatie op uw admin accounts in te schakelen.

 

Wijzigingen E-mail wachtwoorden

Een belangrijk onderdeel van onze ondersteuning aan u bestaat uit het beveiligen van uw gegevens tegen de ‘bad guys’. Uit onze analyse is gebleken dat hackers favoriete manier om onbevoegde toegang te krijgen tot e-mailaccounts is door te profiteren van zwakke wachtwoorden. Om deze reden zullen we de vereisten, die gesteld worden aan de sterkte van uw wachtwoord, gaan wijzigen.

Op 6 Januari 2016 zullen het Control Panel en de Webmail interfaces beginnen met het afdwingen van de nieuwe regels bij het instellen of wijzigen van een wachtwoord.

Het nieuwe wachtwoord dient te voldoen aan de volgende vereisten voor een sterk wachtwoord:

  • Dient minimaal 8 karakters lang te zijn
  • Dient tenminste 3 van onderstaande te bevatten:
    • een HOOFDLETTER
    • een kleine letter
    • nummer
    • speciaal karakter of een spatie

Deze wijziging zal geen bestaande gebruikers dwingen om hun wachtwoord te veranderen, ongeacht de sterkte van dat wachtwoord.

Wij adviseren u echter periodiek uw e-mail wachtwoorden te wijzigen.

 

Webmail Privacy Functie

We zullen zeer binnenkort een nieuwe functie in uw Webmail vrijgeven om de privacy te verbeteren voor Webmail gebruikers. Wanneer een klant een e-mail ontvangt met links naar extern gehoste afbeeldingen, worden deze beelden niet direct weergegeven. In plaats daarvan zal een balk worden weergegeven bovenaan de email om aan te geven dat deze afbeeldingen worden geblokkeerd. De gebruiker kan op "Afbeeldingen weergeven" of "Toon altijd afbeeldingen voor deze afzender" klikken om de afbeeldingen weer te geven.

Dit is belangrijk omdat u als gebruiker zich wellicht niet realiseert dat zelfs wanneer u een e-mail verwijdert zonder te reageren, er nog steeds informatie aan derden verstuurd kan worden. Sommige berichten bevatten links naar afbeeldingen gehost op een aparte server, los van hun e-mail. Om een ​​van deze afbeeldingen weer te geven, doet uw e-mail cliënt een verzoek aan de afbeeldingen server. Deze aanvraag omvat uw IP-adres, browserversie, en een willekeurige cookie die de afbeeldingen server heeft ingesteld. Samengevat betekent dit dat de server deze informatie kan gebruiken om uw online gedrag te volgen. Dit is niet ongebruikelijk, maar wij zijn van mening dat de gebruikers zelf een keuze moeten hebben wie informatie over hun verzamelt. Daarom hebben we de bescherming tegen externe tracking van afbeeldingen in uw Webmail geïmplementeerd.


Help Desk Software for divinet.nl